De laatste dagen druk geweest met de nieuwe website van Jazzpodium de Tor in Enschede. De oude site was een beetje aan een make-over toe. Niet dat er iets mis was, het functioneerde allemaal prima, maar de vormgeving was een beetje gedateerd. Witte tekst op een pikzwarte achtergrond, weinig kleurrijk, kortom niet helemaal ‘in sink’ met het bonte kleurrijke gebeuren in Jazzpodium de Tor. Bovendien nodige de oude site niet echt uit tot doorklikken en doorlezen, terwijl er toch heel veel interessante zaken op de site te vinden waren (en zijn, uiteraard).

Dus aan de slag met vormgeving en inrichting. Als basis heb ik gekozen voor het kunstwerk dat Dirk Oeghoede maakte van de zijmuur van de Tor. De gestileerde vector-illustratie van dat kunstwerk vormt de basis van de nieuwe site.

Vervolgens de nodige functionaliteiten toegevoegd. Betere zoekfunctie, SEO aangepast, de on-line shop voor het bestellen van jaarkaarten en dergelijke aangepast, de site volledig responsive gemaakt, kortom: de grappen en grollen die je tegenwoordig moet uithalen om weer een paar jaar met de site verder te kunnen.

En nu op naar de viering van 50 jaar Jazzpodium de Tor. In 2019 is het zover. Dan bestaat De Tor een halve eeuw. Dat gaan we natuurlijk ook groots vieren…

Bekijk de nieuwe site van Jazzpodium de Tor