Organisator

JazzFestival20094_1.jpg-for-web-smallAls organisator van allerlei evenementen als studiedagen, relatiedagen, jaaropeningen, congressen en openingsmanifestaties heb ik ervaring opgedaan in het aansturen van mensen die vaak onder grote druk een aantrekkelijk en zinvol programma moeten neerzetten.

Daarbij komen mijn improvisatie- en relativeringsvermogen vaak goed van pas. Hoe goed en minutieus je grootschalige evenementen ook organiseert en voorbereidt, er kunnen altijd onvoorziene voorvallen plaatsvinden die de loop van de dingen soms ingrijpend bepalen. Daarmee omgaan en daar een zo goed mogelijke draai aan geven zie ik als één van de meest uitdagende en aantrekkelijke kanten van dit vak.

willemhabers-bandOrganiseren zit mij in het bloed. In mijn geboortestadje heb ik 44 edities van de Ommer Jazznight georganiseerd, ben ik jarenlang medeorganisator geweest van de Horizontoer, een varend muziek- en theaterfestival dat zich jaarlijks afspeelt op de Waddeneilanden en was ik medeorganisator van het International Jazz Festival Enschede, waarin nauw werd samengewerkt met andere culturele instellingen in Enschede en de stichting Enschede Promotie om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de citymarketing van Enschede als cultuur- en muziekstad.